Tuesday, November 3, 2009

:::info facebook:::MESTI BACA!!!

Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008?

Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook

Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara ‘tokoh paling berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama?

Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1.5 billion.

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?
tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?Sedikit Info tentang AEPi:

1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.
2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti.
3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi
pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.
4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.
5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui
Ikatan Inisiatif Israel
6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B’inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut?

Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?

  • salam semua...,mcm mn dgn post kali ni,marilah kite semua sama2 fikir2kan,renung2kan...,kite skrng ni brd di mana?jln yg diredhai @ dihina oleh Allah swt...?secara sedar tak sedar kite jaga solat...,rupa2nye,pada masa yg same,kite turut sekali menyumbang & membantu yahudi utk menjatuhkan islam pada hari ini...
  • sering kali kite berbicara bersama rakan...,mngenai dunia islam,daulah islamiyah,negara islam,politik,FB..cth : -"guna facebook ape salahnye,kite guna lah FB ni dgn cara islam walaupn dtg dr yahudi sendiri,kan?"jgn lagho2 dah laa...
  • TAPI,bagi aku,knp x terfikir mcm mn kite nk buat 'site'@web' yg sebegitu rupa?Jika betul,FB tu menyumbang pada ekonomi yahudi..,hari ini harus kite sedar dan fikirkan bagaimana nk 'create' web sebegitu rupa & ms yg sama dpt disalurkan pada ekonomi org2 islam...nk kate,xde bidang 'IT' dlm MALAYSIA ni,ade...adakah negara ni GAGAL melahir seseorang yg betul2 pakar IT jauh berkualiti...?kenapa msti yahudi mendahului kite dlm perkara sebegini...?
  • Memang, kalau kite berbicara ttg isu ni...,pasti dan pasti harus berjiwa BESAR!bkn berjiwa KECIL yg hanya mampu berkata2....
  • aku ni x lah a'lim sangat pun,tapi sekurang2nya!ade perasaan sensitif ttg perkara ni,so mcm mn..?bnyk pilihan...1.Teruskan....2.Tutup akaun FB(BOIKOT)....3.Berfikir & bertindak (cari kwn2 yg pakar bdg it,)
semua persoalan dan cadangan di atas hanyalah pendapat peribadi...tp,same2lah berfikir dan renungkan...wallahutaa'la a'lam...

-kalau nak komen dipersilakan...


__________________
Tetapkan Matlamat dan Impian Anda, Biar Rakan Lain Baca Dan Doakan.

0 comments:

Post a Comment

Jom follow saye

Tetamu Baru Intifadhah V5

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP